ViktVäktarna
Vegetariskt
Raggmunkar med vitlöksfräst svamp, persilja och citronzest
3.72 (219)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- olja
- salt
- vetemjöl
Ägg
1 st
Vetemjöl
¾ dl
Mjölk
1½ dl
Salt
½ tsk
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Champinjoner
200 g
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citronskal
1 st
Salt
Citronklyftor
Matyoghurt
4 msk
Minifraiche
1 dl
Mixsallad
30 g
Vitkål
200 g
Rårörda lingon
¼ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 822 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 111 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
Knäck ägg i en bunke. Vispa ner vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Blanda ner resterande mjölk och salt. Riv potatisen, krama ur den och blanda ner i smeten direkt.
Värm neutral olja i en rymlig stekpanna och klicka ut små klickar av smeten. Stek i omgångar ca 5 min per sida tills de stelnat och fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna på en ugnsplåt och in i ugnen, till servering. Spara stekpannan.
Skiva champinjoner och hacka bladpersilja. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs svampen ca 5 min, krydda med lite salt. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Ta från värmen och rör ner persilja.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet över svampen. Skär citronen i klyftor.
Toppa raggmunkarna med svampfräs och en klick yoghurt. Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!