Chicken red curry med jasminris och thaisallad
15-20
Laktosfri

Chicken red curry med jasminris och thaisallad

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vetemjöl
  • vatten
  • salt
  • vitvinsvinäger

Chicken red curry

Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Neutral olja
Röd currypasta
1 förp
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
¾ dl
Salt

Thailändsk kålsallad

Strimlad vitkål
250 g
Koriander
20 g
Neutral olja
2 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
2 krm

Till servering

Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 675 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Klyfta gul lök. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar, se tips!
  3. Chicken red curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och bryn lök och kyckling ca 3 min på hög värme. Sänk värmen och tillsätt röd currypasta (efter smak) och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  4. Thailändsk kålsallad: Lägg strimlad vitkål i en salladsskål. Tillsätt neutral olja, vitvinsvinäger och salt. Krama salladen mjuk med händerna. Vänd ner koriander.
  5. Servera chicken red curry med jasminris och thailändsk kålsallad.