Kycklinggryta med garam masala, fullkornsris och pak choy

ViktVäktarna

Utan gluten

Kycklinggryta med garam masala, fullkornsris och pak choy

3.7 (376)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Garam masala
1-2 tsk
Chili flakes
1 krm
Milda mat 4%
1½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
½ dl
Fullkornsris
1 dl
Pak choy
1 st
Olja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
400 kcal
Fett:
9 g
Kolhydrater:
38 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skär pak choy i klyftor. Strimla kycklingfilé. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 5 min, krydda med salt.
Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, garam masala, chili flakes (efter egen smak), Milda mat och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt och såsen fått önskad konsistens. Smaka av med lite salt.  
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 1 min, krydda med lite salt.
 Servera kycklinggrytan med fullkornsris och pak choy. 
Smaklig måltid!