ViktVäktarna
Utan gluten
Kycklinggryta med garam masala, fullkornsris och pak choy
3.7 (376)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Garam masala
1-2 tsk
Chili flakes
1 krm
Milda mat 4%
1½ dl
Vatten
½ dl
Fullkornsris
1 dl
Pak choy
1 st
Olja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 400 kcal
- Fett:
- 9 g
- Kolhydrater:
- 38 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Skär pak choy i klyftor. Strimla kycklingfilé.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingstrimlorna ca 5 min, krydda med salt.
Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, garam masala, chili flakes (efter egen smak), Milda mat och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt och såsen fått önskad konsistens. Smaka av med lite salt.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 1 min, krydda med lite salt.
Servera kycklinggrytan med fullkornsris och pak choy.
Smaklig måltid!