Ljummen risnudelsallad med nötfärs, pak choy och chili- och sesamströssel
Laktosfri
Utan gluten

Ljummen risnudelsallad med nötfärs, pak choy och chili- och sesamströssel

Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Chili flakes
1 tsk
Socker
1 krm
Socker
1 msk
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Vatten
¾ dl
Majsstärkelse
½ msk
Risnudlar
½ förp
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
572 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg de kokta nudlarna i en rymlig bunke.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål och blanda med chili flakes och socker.
 Blanda socker, japansk soja, sesamolja, vatten och majsstärkelse i en liten skål.
 Klyfta rödlök och strimla pak choy. Skala och finhacka ingefära och vitlök. 
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner rödlök och sojasåsen, koka ihop snabbt. 
Blanda ner nötfärswoken och strimlad pak choy i bunken med nudlar. Blanda ordentligt, smaka eventuellt av med salt.
Servera ljummen risnudelsallad toppad med chili- och sesamströssel.
Smaklig måltid!