Laktosfri
Utan gluten
Ljummen risnudelsallad med nötfärs, pak choy och chili- och sesamströssel
Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Sesamfrön
1 förp
Chili flakes
1 tsk
Socker
1 krm
Socker
1 msk
Japansk sojasås
2 msk
Sesamolja
½ msk
Vatten
¾ dl
Majsstärkelse
½ msk
Risnudlar
½ förp
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 572 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Lägg de kokta nudlarna i en rymlig bunke.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål och blanda med chili flakes och socker.
Blanda socker, japansk soja, sesamolja, vatten och majsstärkelse i en liten skål.
Klyfta rödlök och strimla pak choy. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner rödlök och sojasåsen, koka ihop snabbt.
Blanda ner nötfärswoken och strimlad pak choy i bunken med nudlar. Blanda ordentligt, smaka eventuellt av med salt.
Servera ljummen risnudelsallad toppad med chili- och sesamströssel.
Smaklig måltid!