Vegetariskt
Indisk thali med chana masala, raita och naanbröd
4.49 (69)
Under 50 min
23 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- smör
- vatten
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Olja
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
1 förp
Tomatpuré
1 förp
Mild senap
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Coconut cream
1 förp
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
Lagerblad
1 st
Basmatiris
135 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
¼ tsk
Grön chili
½-1 st
Koriander
20 g
Vitkål
150 g
Smör
1 msk
Curry
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Mild senap
1 tsk
Salt
1 krm
Vatten
½ dl
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Spiskummin
2 krm
Salt
1 krm
Mango chutney
1 burk
Naanbröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 978 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 144 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skiva gul lök tunt. Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 4 min, tills den fått färg.
Tillsätt lite mer olja, pressad vitlök, garam masala, tomatpuré, senap och salt. Fräs ca 2 min under omrörning på medelvärme. Blanda ner vatten, coconut cream, tomat och kikärtor. Sjud till servering. Smaka av med lite salt.
Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök och lagerblad ca 5 min. Tillsätt basmatiris, vatten och salt. Låt koka ca 12 min. Skiva grön chili tunt och blanda ner i riset. Toppa med koriander.
Grovriv snackgurka. Blanda i en skål med matyoghurt, spiskummin och salt.
Strimla vitkål. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs kål ca 4 min. Tillsätt curry, honung, senap och salt, fräs ytterligare ca 2 min på hög värme. Häll på vatten och låt koka in.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Servera chana masala, pulao, currystekt kål, raita, naanbröd och mango chutney i separata skålar eller på en indisk thali (metalltallrik med separata fack).
Smaklig måltid!