Laktosfri
Utan gluten
Rosmarinstekt fläskkotlett med rödbetsrisotto, parmesan och balsamicosirap
3.76 (108)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
7 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Rödbeta
2 st
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
Torkad rosmarin
2 tsk
Ruccola
30 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 702 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Skala och grovriv rödbetor.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, rödbetor och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg socker och balsamvinäger i en liten kastrull. Koka ihop snabbt, max ½ min. Dra från värmen.
Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med salt, svartpeppar och torkad rosmarin. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg ruccola i skål. Blanda med lite olivolja.
Servera rosmarinstekta fläskkotletter med rödbetsrisotto och ruccola. Ringla över balsamicosirap.
Smaklig måltid!