Rosmarinstekt fläskkotlett med rödbetsrisotto, parmesan och balsamicosirap
Laktosfri
Utan gluten

Rosmarinstekt fläskkotlett med rödbetsrisotto, parmesan och balsamicosirap

3.76 (108)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Vatten
7 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Rödbeta
2 st
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Torkad rosmarin
2 tsk
Ruccola
30 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
702 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten, kycklingbuljong och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka gul lök och vitlök. Skala och grovriv rödbetor. 
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök, rödbetor  och risottoris ca 2 min. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg socker och balsamvinäger i en liten kastrull. Koka ihop snabbt, max ½ min. Dra från värmen.
 Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med salt, svartpeppar och torkad rosmarin. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kotletterna ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Lägg ruccola i skål. Blanda med lite olivolja.
Servera rosmarinstekta fläskkotletter med rödbetsrisotto och ruccola. Ringla över balsamicosirap.
Smaklig måltid!