Texmex-frittata med kalkonfärs, majs och jalapeño

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Texmex-frittata med kalkonfärs, majs och jalapeño

3.55 (196)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Lättmjölk
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Jalapeño
1 st
Majs, (160 g)
1 förp
Olja
1 tsk
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
1 msk
Salt
½+¼ tsk
Tomatpuré
½ förp
Ägg
4 st
(Ägg)
Lättmjölk
½ dl
(Mjölk)
Svartpeppar
1 krm
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
533 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
19 g
Protein:
48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Hacka gul lök, vitlök och jalapeño. Häll av majs.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök, vitlök och jalapeño ca 1 min. Tillsätt kalkonfärs och fräs ytterligare ca 5 min, tills färsen har fått fin färg. Krydda med Linas tre kryddor och ½ tsk salt. Blanda ner tomatpuré och majs.
Lägg kalkonfärsröran i en ugnsform (ca 15x20 cm).
Vispa ihop ägg och lättmjölk i en bunke. Krydda med ¼ tsk salt och nymald svartpeppar. Häll äggstanningen över färsen och sätt in formen mitt i ugnen. Tillaga ca 25 min tills frittatan har fått fin färg och stelnat. 
Servera texmex-frittata med mixsallad.
Smaklig måltid!