Hjortfärslimpa med stekt brysselkål, äpple och hasselnötter
30-40
0,6 kg CO2e

Hjortfärslimpa med stekt brysselkål, äpple och hasselnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Hjortfärslimpa

Gul lök
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
1 tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
4 msk
Hjortfärs
250 g

Brysselkål

Brysselkål
1 förp
Rött äpple
1 st
Hasselnötter (Hasselnötter)
40 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Potatismos

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 709 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
  2. Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Hjortfärslimpa: Finhacka gul lök och lägg i en bunke. Blanda ner salt, nymald svartpeppar, torkad timjan, dijonsenap, ströbröd och mjölk. Tillsätt hjortfärs och blanda väl. Forma till en smal limpa och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills hjortfärslimpan är helt genomstekt. Låt gärna hjortfärslimpan vila några minuter innan du skär upp den.
  4. Brysselkål: Ansa och halvera brysselkål. Skär äpple i klyftor. Krossa eller hacka hasselnötterna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 2 min. Tillsätt äppelklyftor, lite salt, nymalen svartpeppar och hasselnötter. Stek ytterligare ca 3 min.
  5. Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
  6. Skär hjortfärslimporna i skivor och servera med stekt brysselkål, äpplen, hasselnötter och potatismos.