ViktVäktarna
Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt
4.1 (71)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Garam masala
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Mango chutney
1 msk
Bulgur
1 dl
Olivolja
½ tsk
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 458 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan och blanda ner olivolja.
Hacka schalottenlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek lök och kyckling ca 3 min. Blanda ner spiskummin, garam masala och chili flakes (efter egen smak). Stek allt under omrörning ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Halvera cocktailtomater.
Blanda ner bulgur och cocktailtomater i grytan. Låt allt bli varmt.
Blanda matyoghurt och mango chutney i en skål.
Servera indisk kyckling- och bulgurpanna med yoghurtsås.
Smaklig måltid!