Gremolatakyckling med grillad majs- och fetaostsalsa, gemsallad och citron
Utan gluten

Gremolatakyckling med grillad majs- och fetaostsalsa, gemsallad och citron

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Färskpotatis
400 g
Majskolvar
½ förp
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Koriander
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kycklingfilé gremolata
300 g
Gemsallad
1 förp
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Byt ut grill-/stekpannan mot grillen istället. Tillaga gärna klart kycklingen på indirekt värme på grillen istället för i ugnen.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen (se tips!).
Lägg färskpotatis på en ugnsplåt (om de är stora, dela potatisen och blanda med lite olivolja och salt). Rosta i mitten av ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk.
 Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla kycklingfilé gremolata ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
 Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla majskolv ca 5 min runt om, tills den fått fin färg. Skär bort majskornen från kolven med en vass kniv och lägg i en bunke, det gör inget om det blir lite större bitar. Tvätta lime i ljummet vatten, finriv det yttersta skalet och pressa saften i bunken med majs. Finhacka vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Grovhacka koriander och smula fetaost. Blanda ner allt i bunken med majs. Rör ner majonnäs, salt och nymald svartpeppar.
 Halvera gemsallad och citron. Hetta upp en grill- eller stekpanna och grilla citronen på snittytan ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Grilla salladen ca 1 min på snittytan.
Servera gramolatakyckling med grillad majssalsa, rostad färskpotatis, grillad gemsallad och citron.
Smaklig måltid!