Pastasallad med fänkålsstekt salsicca, fetaost och frötopping

Pastasallad med fänkålsstekt salsicca, fetaost och frötopping

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Rödlök
1 st
Torkad salvia
2 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Rödvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Fänkål
1 st
Salsicciakorv
1 förp
(Svaveldioxid)
Casarecce
200 g
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
762 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du ta med pastasalladen på picknick? Kyl ner alla ingredienserna innan du blandar ihop salladen.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Finhacka vitlök och rödlök. Lägg i en salladsskål och blanda ner torkad salvia, socker, salt, rödvinsvinäger, olivolja och nymald svartpeppar.
 Tärna tomat och blanda ner i dressingen. Halvera och skär fänkål i tunna skivor. Skär salsiccia i slantar.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia och fänkål ca 4 min tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Bryt fetaosten i mindre bitar. Blanda ner kall pasta, fänkålsstekt salsiccia och ruccola i skålen med tomat. Toppa med fetaost och frömix. 
Smaklig måltid!