Utan gluten
Salsicciabiffar med parmesanpommes, caesaryoghurt och timjandressad spetskål
3.89 (125)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- mjölk
- olivolja
- olja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
Bakpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Riven parmesan
25 g
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
2 ½ msk
Salsicciafärs
200 g
Salt
½ krm
Olja
Matyoghurt
1 dl
Riven parmesan
25 g
Vitlök
½ klyfta
Dijonsenap
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Spetskål
1 st
Timjan
20 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 732 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis i pommesfrites formade bitar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och torka eventuellt med en handduk. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, riven parmesan, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, blanda runt efter halva tiden.
Blanda ströbröd, mjölk och salt i en bunke. Blanda ner salsicciafärs och forma färsen till 2 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Blanda matyoghurt, riven parmesan, pressad vitlök, dijonsenap, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål och finhacka timjan. Blanda ner i bunken och krydda med salt och nymald svartpeppar. Blanda runt.
Servera salsicciabiffar med parmesanpommes, spetskålssallad och caesaryoghurt.
Smaklig måltid!