Karibiska tacos med lime, ingefära och mangosalsa
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Köttbuljong
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Spiskummin
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Malen kanel
2 krm
Malen ingefära
1 tsk
Lime
1 st
Vatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Köttbuljong
½ tärning
Salt
Chili flakes
Koriander
20 g
Mango
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Tomat
1 st
Tortillabröd
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Smaksätt yoghurten med pressad vitlök och chili flakes!
Skiva bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök ca 1 min. Tillsätt kalkonfärs, pressad vitlök, vitvinsvinäger, spiskummin, torkad oregano, malen kanel och malen ingefära. Fräs ytterligare ca 4 min.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner vatten, tomatpuré och smulad köttbuljong. Sjud ca 4 min. Tillsätt limeskal från hela limen och pressad saft från halva. Späd eventuellt med lite mer vatten om färsen blir torr. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Grovhacka koriander. Skala och tärna mango och lägg i en skål. Tillsätt koriander, vitvinsvinäger och lite salt.
Tärna tomat och lägg på en tallrik. Klyfta resten av limen.
Fyll tortillabröd med karibisk tacofärs, mangosalsa, tomat och matyoghurt. Servera med limeklyfta!
Smaklig måltid!