Karibisk lax med grillad sötpotatis och fruktig salsa
Laktosfri
Utan gluten

Karibisk lax med grillad sötpotatis och fruktig salsa

4.13 (92)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Sambal oelek
½ tsk
Flytande honung
1 msk
Olivolja
1 tsk
Malen kanel
½ tsk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Sötpotatis
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
½ st
Sambal oelek
½ tsk
Flingsalt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
546 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Blanda sambal oelek, flytande honung, olivolja, malen kanel, malen ingefära och salt i en skål. Ställ åt sidan.
Skiva sötpotatis i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda med lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Grilla sötpotatisskivorna i grillpanna eller stek i en stekpanna ca 5 min per sida. Lägg sedan sötpotatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och tillaga högst upp i ugnen, ca 15 min. 
Lägg laxen i en smord ugnsform och blanda med marinaden runt om. Låt stå minst 10 min. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och ta bort kärnan från mangon. Tärna mango och rödlök. Lägg allt i en skål. Tillsätt sambal oelek och en nypa flingsalt. Pressa över saft från halva limen och klyfta den andra halvan.
Servera karibisk lax med grillad sötpotatis, limeklyfta och fruktig salsa.
Smaklig måltid!