Utan gluten
Vegetariskt
Fransk potatissallad med grillad halloumi och citron
3.95 (110)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Färskpotatis
400 g
Rädisor
1 förp
Fänkål
1 st
Kapris
1 burk
Ruccola
30 g
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Dijonsenap
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citron
1 st
Halloumi
150 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du grilla? Tänk på att tända grillen i god tid innan du börjar med maten.
Vill du grilla, tänd grillen i god tid!
Koka färskpotatis i lättsaltat vatten. Låt ånga av och svalna något. Halvera.
Blanda vatten, olivolja, dijonsenap, honung, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Skiva rädisor och fänkål. Häll av kapris. Lägg potatis, rädisor, fänkål, kapris och ruccola i en salladsskål. Ringla över dressingen och blanda väl.
Dela citronen på mitten. Grilla med snittytan nedåt tills den fått ordentligt med färg, eller hetta upp lite olivolja i en grill- eller stekpanna och stek citronen. Skär halloumi i fyra skivor och grilla osten på båda sidor, eller stek ca 1 min per sida.
Servera fransk potatissallad med grillad halloumi och citron.
Smaklig måltid!