ViktVäktarna
Utan gluten
Krämig svamp- och köttpanna med ris
3.57 (82)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Olja
1+1 tsk
Salt
Svartpeppar
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Minifraiche
1 dl
Jasminris
1 dl
Gräslök
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 488 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka rödlök. Skala och skär morötterna i slantar. Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek rödlök, morötter och champinjoner ca 3 min, krydda med lite salt och lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek det strimlade fläskköttet ca 5 min, tills det fått lite färg. Krydda med salt, nymald svartpeppar och torkad timjan. Blanda ner grönsakerna, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Strimla gräslök. Rör i minifraiche och låt allt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med jasminris.
Smaklig måltid!