Kycklingwok teriyaki med äggnudlar

ViktVäktarna

Laktosfri

Kycklingwok teriyaki med äggnudlar

3.97 (939)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
Bananschalottenlök
1 st
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja
1+1 tsk
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Äggnudlar, (125 g)
½ förp
(Vete)
Sesamfrön, (10 g)
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
567 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla schalottenlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla kycklingfilé. 
Hetta upp 1 tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen ca 4 min, tills den är genomstekt och krydda med salt. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av vattnet när du häller av nudlarna.
 Hetta upp 1 tsk sesamolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök, broccoli och röd paprika ca 3 min. Lägg i den stekta kycklingen och avhällda nudlar. Blanda ner teriyakisås, låt allt bli varmt. Späd med lite sparat nudelvatten till önskad konsistens.
Servera kycklingwok med nudlar och toppa med sesamfrön (om du har tid är det gott att rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna innan servering).
Smaklig måltid!