Timjankryddade färsbiffar med fänkålssky, smörstekt äpple och spetskål
Laktosfri

Timjankryddade färsbiffar med fänkålssky, smörstekt äpple och spetskål

3.94 (138)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Köttbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Mospotatis
400 g
Smör
30 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Nötfärs
250 g
Torkad timjan
¾ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Bananschalottenlök
1 st
Fänkålsfrö
½ tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Köttbuljong
½ tärning
Spetskål
1 st
Smör
(Mjölk)
Rött äpple
1 st
Salt
1 krm
Torkad salvia
¾ tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
564 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
55 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Rör ihop ströbröd och mjölk i en bunke. Blanda ner nötfärs, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar och stek på båda sidor i lite smör. Lägg över i en ugnsform och dra stekpannan från värmen (diska ej ur stekpannan, den används till fänkålsskyn). Tillaga klart biffarna i nedre delen av ugnen ca 12 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skiva bananschalottenlök. Fräs lök och fänkålsfrö i stekpannan som användes till biffarna. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min. Sila bort lök och fänkålsfrö innan servering.
Skär spetskål i mindre bitar och tärna äpple. Stek spetskål i en stekpanna med lite smör ca 2 min. Tillsätt äpple och krydda allt med salt och torkad salvia. Stek ytterligare 1 min.
Häll av och krossa potatisen med en ballongvisp. Blanda ner smör i potatisen, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera timjankryddade färsbiffar med potatisstomp, fänkålssky och smörstekt spetskål och äpple.
Smaklig måltid!