Örtkyckling med bulgur och chilisås

Örtkyckling med bulgur och chilisås

4.05 (283)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
Kycklinglårfilé
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Bakplåtspapper
1 st
Ströbröd
1 msk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sambal oelek
1 tsk
Salt
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
545 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklinglårfilé i en bunke (låt fettet sitta kvar på kycklingen, det smälter i ugnen och ger god smak). Blanda med torkad timjan, torkad oregano, tomatpuré, honung, pressad vitlök, salt och olivolja.
Lägg den marinerade kycklingen i en ugnsform med bakplåtspapper. Strö över ströbröd. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sambal oelek (efter smak) och lite salt.
Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat. Lägg lök, tomat och mixsallad i en salladsskål. Blanda med lite rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera örtkyckling med bulgur, sallad och chilisås!
Smaklig måltid!