Salsicciapanna med fänkål och riven parmesan
Laktosfri

Salsicciapanna med fänkål och riven parmesan

3.72 (144)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
Fänkål
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Salsicciakorv
200 g
(Svaveldioxid)
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad salvia
2 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Linguine
200 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
645 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 4.
Skiva fänkål och grovhacka tomat. Skär salsicciakorv i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek salsicca på hög värme ca 2 min. Lägg över på ett fat. Fräs fänkål och pressad vitlök i den använda stekpannan ca 3 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Lägg tillbaka korven i pannan med fänkål. Tillsätt hackad tomat, tomatpuré, paprikapulver, torkad salvia, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud under tiden pastan kokar, tills korven är helt genomstekt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och riv parmesanost. Servera salsicciapanna med nykokt linguine. Toppa med persilja och riven parmesan.
Smaklig måltid!