Vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegetarisk färs
1 förp
Persillade
1 påse
(Svaveldioxid)
Tomatpuré
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
543 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, imat fraiche, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med persillade, tomatpuré, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg. 
 Halvera cocktailtomater. Lägg tomat, mixsallad och kokt bulgur i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera vegetariska färsbiffar med bulgursallad och tzatziki.
Smaklig måltid!