Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- svartpeppar
Hjortskav
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Smör (Mjölk)
Torkad timjan
1 förp
Hjortskav
250 g
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Rårörda lingon
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
¾ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har bråttom kan du servera rätten med kokt potatis istället för pressad. Då behöver du inte skala potatisen.
- Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelse hjortskav: Finhacka gul lök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svamp, lök och torkad timjan ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över den stekta svampen på en tallrik. Spara stekpannan.
- Hjortskav: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Bryn hjortskav ca 3 min. Dra isär köttet så det delar sig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka svampen i stekpannan med skav och pudra över vetemjöl. Rör om och blanda ner mjölk och vispgrädde lite, i taget. Tillsätt kinesisk soja och rårörda lingon. Koka ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Pressa potatisen. Strö persilja över stekpannan med hjortskav och servera med pressad potatis och rårörda lingon.