Gräddig hjortskav med svamp, rårörda lingon och pressad potatis
30-40
0,7 kg CO2e

Gräddig hjortskav med svamp, rårörda lingon och pressad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Hjortskav

Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Smör (Mjölk)
Torkad timjan
1 förp
Hjortskav
250 g
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Rårörda lingon
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
¾ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 670 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har bråttom kan du servera rätten med kokt potatis istället för pressad. Då behöver du inte skala potatisen.

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelse hjortskav: Finhacka gul lök. Kvarta champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svamp, lök och torkad timjan ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över den stekta svampen på en tallrik. Spara stekpannan.
  3. Hjortskav: Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Bryn hjortskav ca 3 min. Dra isär köttet så det delar sig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg tillbaka svampen i stekpannan med skav och pudra över vetemjöl. Rör om och blanda ner mjölk och vispgrädde lite, i taget. Tillsätt kinesisk soja och rårörda lingon. Koka ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Grovhacka bladpersilja. Pressa potatisen. Strö persilja över stekpannan med hjortskav och servera med pressad potatis och rårörda lingon.