Chicken tikka masala med raita, mynta och rostad mandel
25-35
Utan gluten

Chicken tikka masala med raita, mynta och rostad mandel

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • cashewnötter,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • salt
  • neutral olja
  • vatten

Raita

Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Mynta
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
2 krm

Tikka masalagryta

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Rödlök
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Grön paprika
1 st
Neutral olja
Salt
1 krm
Tikka masala (Cashewnötter)
1 burk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Coconut cream
1 förp

Till servering

Basmatiris
135 g
Mandelspån (Mandel)
10 g
Mynta
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 781 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta mandel i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett fat.
  3. Raita: Skär gurka i små tärningar. Finhacka rödlök och mynta. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, spiskummin, flytande honung och salt.
  4. Förberedelse: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla rödlök och skär grön paprika i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i ca 4 bitar per filé.
  5. Tikka masalagryta: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Låt steka ytterligare ca 2 min. Tillsätt tikka masala paste och blanda runt ordentligt. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong och coconut cream. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner grön paprika och sjud ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt.
  6. Till servering: Grovhacka resten av myntan. Servera chicken tikka masala med basmatiris och raita. Toppa med rostad mandel och mynta.