Laktosfri
Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger
4.37 (62)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- salt
- svartpeppar
Färskpotatis
400 g
Rödlök
1 st
Grön sparris
1 knippe
Citron
1 st
Majonnäs
½ dl
Senap
2 msk
Flytande honung
1 msk
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
Dill
20 g
Krutonger
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Häll av räkor. Skiva rödlök tunt.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, senap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, sparris och dressing.
Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor och krutonger.
Smaklig måltid!