Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger
Laktosfri

Somrig potatissallad med räkor, sparris, dill och krutonger

4.37 (62)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
Färskpotatis
400 g
Rödlök
1 st
Grön sparris
1 knippe
Citron
1 st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Senap
2 msk
(Senap)
Flytande honung
1 msk
Salt
Svartpeppar
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Dill
20 g
Krutonger
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
595 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta träiga delen på sparrisen. Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
 Häll av räkor. Skiva rödlök tunt. 
 Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg citronskalet i en skål. Blanda med pressad saft från citronen, majonnäs, senap, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
 Låt den kokta potatisen svalna något. Dela potatisen och lägg i en salladsskål. Blanda med rödlök, sparris och dressing.
Grovhacka dill. Servera potatissalladen toppad med dill, räkor och krutonger.
Smaklig måltid!