Italiensk fänkålsform med bakade bönor och tomat
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Italiensk fänkålsform med bakade bönor och tomat

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Små vita bönor
1 förp
Potatis
400 g
Olivolja
Fänkålsfrö
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g
Citron, skal
½ st
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Frömix
1 förp
Citron, klyftor
½ st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
528 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna frömixen hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Häll av och skölj vita bönor. Lägg bönor och potatis i en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med fänkålsfrö, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 15 min, till steg 3.
Kvarta fänkål. Lägg fänkål och cocktailtomater i formen med den rostade potatisen. Ringla över lite mer olivolja och krydda med lite salt. Rosta allt ytterligare ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista 5 minuterna. 
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda imat fraiche med citronskal, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Klyfta citronen. Servera fänkålsformen med ruccola, frömix, citron- och vitlökssås och citronklyftor. 
Smaklig måltid!