Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Italiensk fänkålsform med bakade bönor och tomat
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Små vita bönor
1 förp
Potatis
400 g
Olivolja
Fänkålsfrö
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
250 g
Citron, skal
½ st
Imat fraiche
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Frömix
1 förp
Citron, klyftor
½ st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 528 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna frömixen hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Häll av och skölj vita bönor. Lägg bönor och potatis i en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med fänkålsfrö, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen 15 min, till steg 3.
Kvarta fänkål. Lägg fänkål och cocktailtomater i formen med den rostade potatisen. Ringla över lite mer olivolja och krydda med lite salt. Rosta allt ytterligare ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista 5 minuterna.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda imat fraiche med citronskal, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Klyfta citronen. Servera fänkålsformen med ruccola, frömix, citron- och vitlökssås och citronklyftor.
Smaklig måltid!