Thaisallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Thaisallad med kålrabbi, vegetarisk färs, mynta och jordnötter

4.08 (316)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
Lime
½ st
Sambal oelek
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
1 tsk
Kålrabbi
1 st
Morot
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Jasminris
125 g
Olja
Vegetarisk färs
1 förp
Vatten
2 msk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
Energi:
671 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Tvätta limen i ljummet och finriv skalet. Lägg limeskal, pressad limesaft, sambal oelek, pressad vitlök, japansk soja och socker i en rymlig bunke. Rör om tills sockret löst sig. 
Skala kålrabbi och morot. Strimla kålrabbi, morot och mynta mycket tunt. Grovhacka jordnötter och koriander. Spara lite jordnötter och mynta till servering. Lägg resten i bunken med chilidressing och blanda med kålrabbi och morot. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek vegetarisk färs ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt det kokta riset, vatten, japansk soja, malen ingefära och pressad vitlök. Stek ytterligare ca 1 min.
Blanda thaifärs med kålrabbisallad på ett serveringsfat. Toppa med resten av jordnötterna och myntan. 
Smaklig måltid!