Frasig torsk med kaprisrémoulade och potatis
4.05 (258)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- flytande honung
- olja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Kapris
½ burk
Matyoghurt
1 dl
Majonnäs
3 msk
Flytande honung
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Curry
1 tsk
Salt
1 krm
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
ca ¾ dl
Ägg
1 st
Ströbröd
ca 1 dl
Olja
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 709 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Ont om tid? Skär morötterna i stavar.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök. Häll av och grovhacka kapris. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, majonnäs, flytande honung, vitvinsvinäger, curry och salt.
Skala och grovriv morötter (se tips!).
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar. Häll vetemjöl i den ena, vispa upp ägg i den andra och häll ströbröd i den tredje. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar. Låt resten av kaprisen steka med när du vänder på fisken.
Servera nystekt torsk med kaprisrémoulade, kokt potatis och morötter. Toppa med stekt kapris.
Smaklig måltid!