Örtkryddade nötfärsbiffar i lingonsky med kokt potatis
Laktosfri

Örtkryddade nötfärsbiffar i lingonsky med kokt potatis

3.71 (72)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • balsamvinäger
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
1 msk
Rårörda lingon
1 msk
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Morot
2 st
Morot lila
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
703 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill ha pressad potatis - Skala potatisen innan du kokar den och pressa sedan den kokta potatisen i en potatispress!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten ( se tips!).
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, örtmix, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Låt svälla någon minut och blanda ner nötfärs. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg upp biffarna på en tallrik.
Hetta upp lite mer smör i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, rårörda lingon, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och lägg tillbaka örtbiffarna, sjud ca 5 min tills de helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Skala morötter. Skär gurka och morötter till stavar.
Servera örtbiffar i lingonsky med kokt potatis, resten av lingonen och grönsaksstavar. 
Smaklig måltid!