Laktosfri
Örtkryddade nötfärsbiffar i lingonsky med kokt potatis
3.71 (72)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- balsamvinäger
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Potatis
400 g
Ströbröd
½ förp
Mjölk
2 msk
Ägg
1 st
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
1 msk
Rårörda lingon
1 msk
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Morot
2 st
Morot lila
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 703 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill ha pressad potatis - Skala potatisen innan du kokar den och pressa sedan den kokta potatisen i en potatispress!
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten ( se tips!).
Blanda ströbröd, mjölk, ägg, örtmix, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Låt svälla någon minut och blanda ner nötfärs. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg upp biffarna på en tallrik.
Hetta upp lite mer smör i den använda stekpannan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, rårörda lingon, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och lägg tillbaka örtbiffarna, sjud ca 5 min tills de helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skala morötter. Skär gurka och morötter till stavar.
Servera örtbiffar i lingonsky med kokt potatis, resten av lingonen och grönsaksstavar.
Smaklig måltid!