Havets wallenbergare med potatispuré, citronpicklad gurka, fänkål och dill

Havets wallenbergare med potatispuré, citronpicklad gurka, fänkål och dill

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • ättiksprit (12%)
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Gurka
½ st
Citron, zest
1 st
Socker
2 msk
Vatten
3 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Bakpotatis
2 st
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Äggula
1 st
(Ägg)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Panko
(Vete)
Smör
(Mjölk)
Fänkål
1 st
Citron, saft
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Dill
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
759 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka bakpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en bunke tillsammans med socker, ättiksprit och vatten. Rör så att sockret löser sig. Hyvla tunna skivor av gurka med en osthyvel eller mandolin och blanda ner i bunken. Låt dra minst 15 min.
 Skär fänkål i tunna skivor med en vass kniv eller mandolin. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, pressad saft från den använda citronen och salt. Vänd ner dill precis innan servering.
 Blanda clariasfärs med äggula, vispgrädde, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg panko på en tallrik. Blöt händerna och forma färsen till två biffar. Vänd biffarna i panko och stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min.
Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt.
Servera havets wallenbergare med potatispurè, fänkålssallad och citronpicklad gurka.
Smaklig måltid!