Räkpasta med curry och dill
20-30
9
Points®värde per portion

Räkpasta med curry och dill

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Purjolök
½ st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar

Till servering

Dill
20 g
Räkor, (300 g) (Kräftdjur)
1 förp
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Citron
½ st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Strimla purjolök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor.
  3. Pastasås: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs purjolök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och curry och låt fräsa ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater och sambal oelek, koka upp och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med curry, lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Ta grytan med sås från värmen. Blanda ner yoghurt, avrunnen pasta och hackad dill i tomatsåsen. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och svartpeppar. Vänd till sist ner avrunna räkor och låt precis bli varma.