Räkpasta med curry och dill

ViktVäktarna

Räkpasta med curry och dill

3.92 (273)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vitlök
Purjolök
½ st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Räkor, (300 g)
1 förp
(Kräftdjur)
Mezze maniche rigate
125 g
(Vete)
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
409 kcal
Fett:
6 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Strimla purjolök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor.
 Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs purjolök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och curry och låt fräsa ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater och sambal oelek, koka upp och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med curry, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ta grytan med sås från värmen. Blanda ner yoghurt, avrunnen pasta och hackad dill i tomatsåsen. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och svartpeppar. Vänd till sist ner avrunna räkor och låt precis bli varma. 
Smaklig måltid!