20-30
9
Points®värde per portion
Räkpasta med curry och dill
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- sambal oelek
- salt
- svartpeppar
Pastasås
Purjolök
½ st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Till servering
Dill
20 g
Räkor, (300 g) (Kräftdjur)
1 förp
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Citron
½ st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Strimla purjolök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor.
- Pastasås: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs purjolök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och curry och låt fräsa ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater och sambal oelek, koka upp och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med curry, lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Ta grytan med sås från värmen. Blanda ner yoghurt, avrunnen pasta och hackad dill i tomatsåsen. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och svartpeppar. Vänd till sist ner avrunna räkor och låt precis bli varma.