Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vitlök
Purjolök
½ st
Röd paprika
1 st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Curry
1 tsk
Sambal oelek
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Räkor, (300 g)
1 förp
Mezze maniche rigate
125 g
Matyoghurt
½ dl
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 409 kcal
- Fett:
- 6 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Strimla purjolök och tärna röd paprika. Grovhacka dill. Häll av räkor.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs purjolök och röd paprika ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök och curry och låt fräsa ca 1 min. Blanda ner konserverade körsbärstomater och sambal oelek, koka upp och låt sjuda ca 10 min. Smaka av med curry, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ta grytan med sås från värmen. Blanda ner yoghurt, avrunnen pasta och hackad dill i tomatsåsen. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och svartpeppar. Vänd till sist ner avrunna räkor och låt precis bli varma.
Smaklig måltid!