Fläskkotlett med sås, potatis och pressgurka
30-40
Utan gluten
13
Points®värde per portion

Fläskkotlett med sås, potatis och pressgurka

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • flytande margarin
  • svartpeppar
  • köttbuljong

Pressgurka

Gurka
1 st
Salt
3 krm
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk

Fläskkotlett med sås

Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Köttbuljong
½ tärning
Vatten
1 dl
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl

Till servering

Potatis
400 g
Haricots verts
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pressgurka: Skiva gurkan tunt, gärna med osthyvel, krydda med salt och låt stå. Blanda vatten, socker och ättiksprit i en bunke. Rör tills sockret löst sig. Lägg i gurkan och låt stå till servering.
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Tillsätt haricots verts när 2 minuter av koktiden återstår.  
  3. Fläskkotlett med sås: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett på hög värme ca 2 min per sida, krydda med salt och nymald svartpeppar. Sänk till medelvärme. 
  4. Tillsätt smulad köttbuljong, vatten och Milda Mat. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C) och såsen fått bra konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera kotletter med potatis, sås, haricots verts och pressgurka.