ViktVäktarna
Utan gluten
Vegetariskt
Halloumi stroganoff med ris
3.72 (394)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- olja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Halloumi
100 g
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Röda linser, (190 g)
½ förp
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Milda mat 4%
1¼ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Dijonsenap
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 519 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 63 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär halloumi i stavar. Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek halloumistavarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp den använda stekpannan och fräs gul lök och morot ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min.
Häll på Milda mat, krossade tomater och smulad grönsaksbuljong. Rör ner avrunna linser och låt puttra några minuter.
Vänd ner halloumistavarna och smaka av med dijonsenap, balsamvinäger, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar, men rör inte för mycket.
Servera halloumi stroganoff med basmatiris och mixsallad.
Smaklig måltid!