Halloumi stroganoff med ris

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt

Halloumi stroganoff med ris

3.72 (394)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Halloumi
100 g
(Mjölk, Laktos)
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Röda linser, (190 g)
½ förp
Olja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Dijonsenap
½ msk
(Svaveldioxid, Senap)
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
1 dl
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
519 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
 Skär halloumi i stavar. Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot. Häll av och skölj röda linser.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek halloumistavarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp den använda stekpannan och fräs gul lök och morot ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min.
Häll på Milda mat, krossade tomater och smulad grönsaksbuljong. Rör ner avrunna linser och låt puttra några minuter.   
Vänd ner halloumistavarna och smaka av med dijonsenap, balsamvinäger, torkad timjan, salt och nymald svartpeppar, men rör inte för mycket.  
Servera halloumi stroganoff med basmatiris och mixsallad. 
Smaklig måltid!