30-40
17
Points®värde per portion
Pastagratäng med nötfärs
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- grönsaksbuljong
- tomatpuré
- sambal oelek
Nötfärsragu
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Neutral olja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Grönsaksbuljong
1 tärning
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Pastagratäng
Casarecce (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
25 g
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka casarecce någon minut kortare än angivet på förpackningen.
- Nötfärsragu: Skala morot. Grovriv gul lök och morot. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek nötfärs på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Tillsätt lök, morot, krossade tomater, pressad vitlök, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, oregano och sambal oelek. Låt puttra under lock, ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Pastagratäng: Skär tomat i skivor. Lägg nötfärsragu i en ugnsform och blanda ner avhälld casarecce. Lägg på skivad tomat. Toppa med riven mozzarella och gratinera i mitten av ugnen ca 10 min eller tills den fått fin färg.
- Servera pastagratäng med mixsallad.