Kyckling med rostade rotfrukter och tzatziki

ViktVäktarna

Utan gluten

Kyckling med rostade rotfrukter och tzatziki

4.01 (578)
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Potatis
400 g
Morot
2 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
426 kcal
Fett:
10 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Klyfta potatis och skär morötter i stavar. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ringla över neutral olja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Lägg morötterna på plåten med potatis efter halva tillagningstiden. 
 Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
 Riv snackgurka grovt och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Låt stå till servering. 
Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, morot och tzatziki. 
Smaklig måltid!