ViktVäktarna
Utan gluten
Kyckling med rostade rotfrukter och tzatziki
4.01 (578)
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Potatis
400 g
Morot
2 st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 426 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och skär morötter i stavar. Lägg potatisen på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ringla över neutral olja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Lägg morötterna på plåten med potatis efter halva tillagningstiden.
Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Riv snackgurka grovt och pressa ur lite av vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Låt stå till servering.
Servera kycklingen med ugnsrostad potatis, morot och tzatziki.
Smaklig måltid!