Varm nudelsallad med lax
20-30
Laktosfri
11
Points®värde per portion

Varm nudelsallad med lax

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Teriyakibakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
¼ tsk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp

Nudlar och grönsaker

Morot
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sweet chilisås
½ förp
Lime
1 st
Salt
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Teriyakibakad lax: Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och häll över teriyakisås. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
  3. Skala och strimla morötter. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min. 
  4. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  5. Lägg ner avhällda nudlar i stekpannan med grönsaker och blanda ner sweet chilisås. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
  6. Servera nudlar och grönsaker med teriyakibakad lax.