Varm nudelsallad med lax
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
Teriyakibakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
¼ tsk
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Nudlar och grönsaker
Morot
1 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
1 tsk
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sweet chilisås
½ förp
Lime
1 st
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Teriyakibakad lax: Lägg laxfilé i en ugnsform och krydda med salt och häll över teriyakisås. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
- Skala och strimla morötter. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs grönsakerna ca 3 min.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg ner avhällda nudlar i stekpannan med grönsaker och blanda ner sweet chilisås. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
- Servera nudlar och grönsaker med teriyakibakad lax.