Kolja med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör
15-20
Laktosfri

Kolja med sesamfrö- och gurksallad, soja och brynt smör

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • smör
  • neutral olja

Sesamfrö- och gurksallad

Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Salt
2 krm
Sambal oelek
1 tsk
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Brynt smör- och sojadressing

Smör (Mjölk)
25 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk

Stekt kolja

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
Neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 583 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sesamfrö- och gurksallad: Skär gurka i bitar och skiva rödlök. Lägg i en skål och blanda ner salt, sambal oelek, socker, vitvinsvinäger och sesamolja.
  3. Brynt smör- och sojadressing: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Häll över smöret i en värmetålig skål och blanda ner japansk soja.
  4. Stekt kolja: Skär kolja i portionsbitar och krydda med lite salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Strö sesamfrön över gurksalladen och servera med stekt kolja, brynt smör- och sojadressing och jasminris.