0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter
3.89 (381)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Nudelvatten
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
Röd paprika
1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
3 klyfta
Tofu
100 g
Äggnudlar
½ förp
Olja
Japansk soja
50 ml
Hoisinsås
½ dl
Sambal oelek
½ msk
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt
Lime
1 st
Cashewnötter
40 g
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 595 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla röd paprika och det gröna på salladslöken (spara till servering). Skär resten av salladslöken (ljusa delen) i ca 2 cm bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt den ljusa delen av salladslöken, ingefära och vitlök, fräs ytterligare 1 min.
Blanda ner japansk soja, hoisinsås, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Tillsätt avhällda äggnudlar och blanda ordentligt.
Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med strimlad salladslök, cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!