Rotfruktspytt med äpple, halloumi och stekt ägg
0,7 kg CO2e
Utan gluten
Vegetariskt

Rotfruktspytt med äpple, halloumi och stekt ägg

4.13 (215)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Rött äpple
2 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Olivolja
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
805 kcal
Fett:
40 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala rotselleri med en vass kniv. Skär potatis, morötter och rotselleri i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
 Finhacka gul lök. Tärna halloumi. Hetta upp den använda stekpannan och stek lök och halloumi ca 5 min. Tärna äpple. Blanda äpple, stekt lök och halloumi med de rostade rotfrukterna. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa rotfruktspytten med salladsmix och stekt ägg. Servera med senapskräm!
Smaklig måltid!