Pannbiff med löksky, pressgurka och kokt potatis
30-40
3,7 kg CO2e
Laktosfri

Pannbiff med löksky, pressgurka och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • mjölk
  • ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • köttbuljong

Pressgurka

Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Pannbiffar

Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ströbröd
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
½ msk

Löksky

Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Socker
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
3 dl
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Köttbuljong
½ tärning

Till servering

Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 557 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Pressgurka: Skiva gurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättiksprit.
  3. Pannbiffar: Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 4 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara stekpannan.
  4. Löksky: Skiva gul lök tunt. Hetta upp smör i den använda stekpannan. Bryn löken med socker ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vatten, balsamvinäger, kinesisk soja och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 6 min. 
  5. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och sjud ca 5 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med löksky, pressgurka och nykokt potatis.