Pulled chicken med coleslaw och rostade potatisklyftor
30-40
Utan gluten

Pulled chicken med coleslaw och rostade potatisklyftor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper

Rostade potatisklyftor

Potatis
400 g
Salt
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st

BBQ pulled chicken

Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
BBQ-sås
1 förp

Coleslaw

Coleslawmix
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Persillade (Svaveldioxid)
1 påse
Salt

Cocktailtomater

Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 692 kcal
  • Fett 36 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade potatisklyftor: Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. BBQ pulled chicken: Lägg kycklinglårfilé i en kastrull och fyll på med vatten så det täcker. Tillsätt salt och koka under lock ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen och lägg på ett fat. Dra isär kycklingen med två gafflar. Blanda med BBQ-sås. 
  4. Coleslaw: Lägg coleslawmix i en skål och blanda med matyoghurt, majonnäs och persillade. Smaka av med lite salt.
  5. Servera BBQ pulled chicken med rostade potatisklyftor, coleslaw och cocktailtomater.