Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
- socker
- grönsaksbuljong
Röd curry med tofu
Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Lime
1 st
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sockerärtor
1 förp
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 685 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Röd curry med tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper och tärna smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med salt och malen ingefära.
- Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla rödlök och sockerärtor. Skala och finriv ingefära.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun runt om ca 5 min, tills den fått fin färg och frasig yta. Lägg över tofun på ett fat. Spara stekpannan.
- Hetta upp den använda stekpannan och fräs rödlök, ingefära, pressad vitlök och röd currypasta ca 2 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Lägg ner paprika och sjud ytterligare ca 3 min.
- Ta från värmen och rör ner tofun och sockerärtorna. Smaka av med lite salt.
- Klyfta lime och grovhacka koriander. Servera röd curry med tofu, nykokt jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.