Röd curry med tofu och jasminris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Röd curry med tofu och jasminris

3.91 (88)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 msk
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Lime
1 st
Jasminris
125 g
Sockerärtor
1 förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
682 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Torka tofu torr med lite hushållspapper och tärna smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med salt och malen ingefära. 
Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla rödlök och sockerärtor. Skala och finriv ingefära. 
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun runt om ca 5 min, tills den fått fin färg och frasig yta. Lägg över tofun på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp den använda stekpannan och fräs rödlök, ingefära, pressad vitlök och röd currypasta ca 2 min.
Tillsätt coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Lägg ner paprika och sjud ytterligare ca 3 min.
Ta från värmen och rör ner tofun och sockerärtorna. Smaka av med lite salt.
Klyfta lime och grovhacka koriander. Servera röd curry med tofu, nykokt jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!