Röd curry med tofu och jasminris
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Röd curry med tofu och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • socker
  • grönsaksbuljong

Röd curry med tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
1 msk
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 tsk
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Ingefära
1 bit
Neutral olja
Vitlök
2 klyfta
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
1 tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Lime
1 st

Tillbehör

Jasminris
125 g
Sockerärtor
1 förp
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 685 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Röd curry med tofu: Torka tofu torr med lite hushållspapper och tärna smått. Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Krydda med salt och malen ingefära. 
  3. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla rödlök och sockerärtor. Skala och finriv ingefära. 
  4. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun runt om ca 5 min, tills den fått fin färg och frasig yta. Lägg över tofun på ett fat. Spara stekpannan.
  5. Hetta upp den använda stekpannan och fräs rödlök, ingefära, pressad vitlök och röd currypasta ca 2 min.
  6. Tillsätt coconut cream, vatten, socker och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 3 min. Lägg ner paprika och sjud ytterligare ca 3 min.
  7. Ta från värmen och rör ner tofun och sockerärtorna. Smaka av med lite salt.
  8. Klyfta lime och grovhacka koriander. Servera röd curry med tofu, nykokt jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.