Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • socker
  • balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • bakplåtspapper

Tomatsoppa

Quattrocento (Mjölk)
25 g
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Hela konserverade tomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Chili flakes
2 krm
Salt

Ostgratinerat bröd

Quattrocento (Mjölk)
25 g
Surdegspavé (Vete)
4 st
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta

Till servering

Frömix
20 g
Krasse
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Tomat- och zucchinisoppa: Finriv quattrocento. Tärna zucchini och bananschalottenlök. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt hela konserverade tomater, vatten, socker, balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min. 
  3. Ostgratinerat bröd: Finriv quattrocento. Blanda ost, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg. 
  4. Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna. 
  5. Tomat- och zucchinisoppa: Tillsätt riven ost till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
  6. Toppa tomat- och zucchinisoppa med krasse och frömix. Servera med ostgratinerat bröd.