Krämig saffranspasta med halloumi och råstekt sparris
20-30
Vegetariskt

Krämig saffranspasta med halloumi och råstekt sparris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Saffranssås

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning

Grönsaksfräs

Grön sparris
1 knippe
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 804 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
  2. Saffranssås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
  3. Grönsaksfräs: Skär grön sparris i bitar. Skär halloumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sparris och halloumi ca 3 min, tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera saffranspastan toppad med halloumi, sparris och ruccola.