BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad
25-35
Utan gluten

BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, vitlökssås och krispig kålsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Kålsallad

Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitkål
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm

BBQ-stekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
BBQ-sås
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 536 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Rostad potatis: Lägg potatis (halvera de stora potatisarna) på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
  3. Kålsallad: Blanda rödvinsvinäger, olivolja, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Finstrimla vitkål och schalottenlök. Skala och grovriv morot. Blanda ner allt i bunken och låt marinera till servering. 
  4. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  5. BBQ-stekt fläskkotlett: Strimla fläskkotlett. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 5 min och krydda med salt. Blanda ner BBQ-såsen och låt koka ihop ca 1 min.
  6. Servera BBQ-stekt fläskkotlett med rostad potatis, kålsallad och vitlökssås.