Mezze maniche med rostad paprikasås, parmesan, mandel och vitlöksstekt aubergine
30-40
Vegetariskt

Mezze maniche med rostad paprikasås, parmesan, mandel och vitlöksstekt aubergine

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Rostad paprikasås

Röd paprika
2 st
Olivolja
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm

Aubergine- och mandeltopping

Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Mandelspån (Mandel)
25 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 748 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
  2. Förberedelser, rostad paprikasås: Dela röd paprika och ta bort innanmätet. Lägg paprikan på en ugnsplåt med skinnsidan upp. Smörj in med lite olivolja och rosta ca 20 min i mitten av ugnen, tills paprikan har fått färg. 
  3. Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
  4. Aubergine- och mandeltopping: Tärna aubergine. Krydda med salt direkt på skärbrädan. Låt auberginen ligga och dra ca 5 min. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett fat. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek den saltade auberginen och pressad vitlök ca 5 min. Krydda med lite nymald svartpeppar. Blanda ihop stekt aubergine, rostad mandel och bladpersilja.
  5. Rostad paprikasås: Lägg den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt crème fraiche, pressad vitlök, riven parmesan, rödvinsvinäger, chili flakes och salt till mixerbunken. Mixa slät med stavmixer.  
  6. Blanda nykokt pasta med rostad paprikasås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera pastan toppad med auberginetopping och riven parmesan.