Vegetariskt
Mezze maniche med rostad paprikasås, parmesan, mandel och vitlöksstekt aubergine
3.58 (110)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Röd paprika
2 st
Olivolja
Crème fraiche
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Riven parmesan
25 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Mandelspån
25 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Mezze maniche rigate
200 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 747 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
Dela röd paprika och ta bort innanmätet. Lägg paprikan på en ugnsplåt med skinnsidan upp. Smörj in med lite olivolja och rosta ca 20 min i mitten av ugnen, tills paprikan har fått färg.
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
Tärna aubergine. Krydda med salt direkt på skärbrädan. Låt auberginen ligga och dra ca 5 min. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över på ett fat. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek den saltade auberginen och pressad vitlök ca 5 min. Krydda med lite nymald svartpeppar. Blanda ihop stekt aubergine, rostad mandel och bladpersilja.
Lägg den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt crème fraiche, pressad vitlök, riven parmesan, rödvinsvinäger, chili flakes och salt till mixerbunken. Mixa slät med stavmixer.
Blanda nykokt pasta med rostad paprikasås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera pastan toppad med auberginetopping och riven parmesan.
Smaklig måltid!