Vitlök- och persiljekryddade färsbiffar med lökrostad potatis och parmesansky
35-45
Laktosfri

Vitlök- och persiljekryddade färsbiffar med lökrostad potatis och parmesansky

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • köttbuljong

Lökrostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Purjolök
½ st
Rödlök
1 st

Färsbiffar

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Smör (Mjölk)

Parmesansky

Vetemjöl (Vete)
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Salt
Svartpeppar

Till servering

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 552 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, dressa ruccolasalladen med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Dela purjolöken på längden och skölj ordentligt i kallt vatten. Skär sköljd purjolök i mindre bitar och klyfta rödlök. Ta ut potatisen och tillsätt all lök. Rosta allt ytterligare ca 7 min.
  3. Färsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, persillade, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till parmesansky i punkt 4.
  4. Parmesansky: Pudra ner vetemjöl i den använda stekpannan. Tillsätt balsamvinäger, vatten och smulad köttbuljong. Låt koka ihop ca 4 min. Finriv parmesanost och blanda ner i såsen. Mixa med en stavmixer för en slät sås. Smaka eventuellt av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera färsbiffar med lökrostad potatis, parmesansky och ruccola.