Chicken cashew med äggnudlar, pak choy och koriander
20-30
Laktosfri

Chicken cashew med äggnudlar, pak choy och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vetemjöl
  • socker
  • vatten

Nudlar

Äggnudlar (Vete)
½ förp

Woksås

Neutral olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Chili flakes
½ tsk
Vatten
1 ½ dl

Wok

Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 msk
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 690 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 67 g
  • Protein 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i iskallt vatten, låt rinna av väl i ett durkslag.
  2. Woksås: Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Rör ner vetemjöl, socker, japansk soja, chili flakes och vatten. Koka ihop ca 2 min. Ställ åt sidan.
  3. Förberedelse: Strimla pak choy. Skär kycklingfilé i tunna strimlor.
  4. Wok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling runtom ca 4 min, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt pak choy. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokta nudlar, woksås och cashewnötter. Woka ihop så att nudlarna blir varma.
  5. Grovhacka koriander och strö över woken. Om ni vill, toppa med lite extra chili flakes. Servera direkt.