Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vetemjöl
- socker
- vatten
Nudlar
Äggnudlar (Vete)
½ förp
Woksås
Neutral olja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Chili flakes
½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Wok
Pak choy
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 msk
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 690 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i iskallt vatten, låt rinna av väl i ett durkslag.
- Woksås: Hetta upp neutral olja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs hastigt. Rör ner vetemjöl, socker, japansk soja, chili flakes och vatten. Koka ihop ca 2 min. Ställ åt sidan.
- Förberedelse: Strimla pak choy. Skär kycklingfilé i tunna strimlor.
- Wok: Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling runtom ca 4 min, tills de är gyllenbruna och genomstekta. Tillsätt pak choy. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kokta nudlar, woksås och cashewnötter. Woka ihop så att nudlarna blir varma.
- Grovhacka koriander och strö över woken. Om ni vill, toppa med lite extra chili flakes. Servera direkt.