Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs
Laktosfri

Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs

4.14 (1052)
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Jasminris
125 g
Vatten
2 dl
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Gurka
1 st
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Rödkål
250 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
678 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en skål.
 Tvätta riset under kallt rinnande vatten ca 5 min. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp riset, sänk sedan värmen till låg temperatur. Koka under lock ca 10 min, tills riset känns mjukt.
Lägg riset i en bunke och låt svalna något. Blanda försiktigt ner rismarinaden med en slickepott. Blanda försiktigt så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
 Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och salt i en bunke. Hyvla gurka tunt, gärna med mandolin. Blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min.
 Blanda ihop sesamolja och japansk soja i en skål. Häll av räkorna och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl till servering.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Finstrimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
Lägg upp riset i skålar. Ringla över sojamajonnäs och strö på rostade sesamfrön. Lägg marinerade räkor i mitten av skålen. Lägg rödkål, babyspenat och picklad gurka runt om. Servera!
Smaklig måltid!