Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs
40-50
Laktosfri

Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • vatten
  • ättiksprit (12%)

Marinerat ris

Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Jasminris
125 g
Vatten
2 dl

Picklad gurka

Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Gurka
1 st

Marinerade räkor

Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Räkor (Kräftdjur)
1 förp

Sojamajonnäs

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk

Tillbehör

Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Rödkål
250 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rismarinad: Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en skål.
  2. Marinerat ris: Tvätta riset under kallt rinnande vatten ca 5 min. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp riset, sänk sedan värmen till låg temperatur. Koka under lock ca 10 min, tills riset känns mjukt.
  3. Lägg riset i en bunke och låt svalna något. Blanda försiktigt ner rismarinaden med en slickepott. Blanda försiktigt så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
  4. Picklad gurka: Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och salt i en bunke. Hyvla gurka tunt, gärna med mandolin. Blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min.
  5. Marinerade räkor: Blanda ihop sesamolja och japansk soja i en skål. Häll av räkorna och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl till servering.
  6. Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
  7. Tillbehör: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Finstrimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
  8. Lägg upp riset i skålar. Ringla över sojamajonnäs och strö på rostade sesamfrön. Lägg marinerade räkor i mitten av skålen. Lägg rödkål, babyspenat och picklad gurka runt om. Servera!