Vegetariskt
Spaghetti verde med hasselnötter, zucchini och halloumi
3.93 (681)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sparat pastavatten
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Zucchini
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Babyspenat
40 g
Hasselnötter
40 g
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Sparat pastavatten
½ dl
Spaghetti
200 g
Halloumi
200 g
Olivolja
Babyspenat
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 863 kcal
- Fett:
- 40 g
- Kolhydrater:
- 82 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Skär zucchini på längden och skrapa ur kärnhuset (kärnhuset är till hasselnötsröran i steg 4). Strimla zucchini och rödlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs zucchini och rödlök på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik och täck med lock. Torka ur och spara stekpannan.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
Grovhacka hasselnötter. Lägg kärnhuset från zucchinin i en mixerbunke. Tillsätt babyspenat, hackade hasselnötter, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till önskad konsistens med en stavmixer.
Grovriv halloumi. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Stek halloumin ca 5 min, tills osten har fått fin färg.
Blanda avhälld pasta med hasselnötsröran, det sparade pastavattnet och zucchinifräs. Toppa med nystekt halloumi och resten av babyspenaten.
Smaklig måltid!